Polmos Łańcut

Początki działalności gorzelni sięgają 1764. Produkowano w niej gorzałkę, wódkę anyżową i cukrową jak i wódki pojedyncze, dubeltowe, likiery, kremy i ratafie. Najsłynniejsze wyroby destylarni w Łańcucie są likiery Rosolis. Obecnie w Polsce tylko Łańcut Distillery posiada prawo wytwarzania likierów Rosolis. Receptury rosolisów stanowią tajemnicę Firmy. Etykiety są wzorowane na XIX-wiecznych oryginałach, które można obejrzeć w należącym do Spółki Muzeum Gorzelnictwa w Łańcucie.
 
W roku 2020 spółka Premium Distillers należąca do Grupa United Beverages S.A. została nowym właścicielem destylarni w Łańcucie. Dzisiaj destylarnia w Łańcucie jest odpowiedzialna za produkowanie i dostarczania najwyższej jakości destylatu niezbędnego do powstania najlepszych wódek w Polsce.  

Stosujemy pliki cookies w celi zbierania statystyk umożliwiających analizę ruchu na serwisie. Więcej informacji znajduje się w polityce prywatności